Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info
       
goede-doelen-4

Goede Doelen

Bij het inschrijven van de activiteiten kun je ervoor kiezen om ook in te schrijven voor een goed doel. Na ingelogd te zijn, vind je in de activiteitenlijst het onderwerp 'goede doelen' terug.

Je kunt kiezen om € 5,00 of € 10,00 te doneren.

Johan Stekelenburg is het goede doel voor 2023-2024

 

 

Johan Stekelenburg Stichting

Tilburg kent 12.000 mensen op of onder de armoedegrens. Over dit fenomeen leest of hoor je weinig. Maar het is wel een bitter feit. De kinderen uit deze gezinnen missen veel. Zij verdienen een goede gezondheid en mogelijkheden om te leren. Ook díe kinderen willen méédoen, hun hobby of sport beoefenen en erbij horen. Jammer dat de financiële middelen vaak ontbreken. En dan te beseffen dat Nederland tot de rijkste landen van de wereld behoort. Wat zou het mooi zijn als de Tilburgers samen de schouders eronder zouden zetten. Waardoor het mogelijk wordt alle kinderen te laten meedoen in onze maatschappij. Dat is goed voor nu. En dat is goed voor de toekomst.

Visie

De Stichting is na het overlijden van burgemeester Johan Stekelenburg in 2004 opgericht. Met het belangrijkste doel om het gedachtegoed van deze burgemeester in de praktijk te brengen.

De Stichting voert zelf geen activiteiten uit maar wil actief bijdragen aan initiatieven van derden die bijdragen aan maatschappelijke participatie van kinderen binnen de Tilburgse samenleving.

De Johan Stekelenburg Stichting is geen subsidieverlenende organisatie maar een stimulator om initiatieven van derden die gericht zijn op doel en de doelstellingen van de Stichting support te geven, zonder dat er een financiële afhankelijkheid bestaat of ontstaat tussen de initiatiefnemers en de Stichting.

Waar komt uw geld terecht?joh-van-stekelenburg-1

Met uw donatie zorgen wij dat een basisschoolleerling die dat hard nodig heeft warme winterkleding draagt. Samen met de basisscholen zorgen we dat alle kleuters warm de winter doorkomen.

joh-van-stekelenburg-2

Met uw donatie zorgt u dat kinderen die nu nog met een lege maag aan hun schooldag beginnen voortaan starten met een ontbijt. Samen met ContourdeTwern en basisscholen van Xpect primair en Tangent zorgen we voor een gezonde start voor alle kinderen!

joh-van-stekelenburg-3

Met jouw donatie zorgen wij dat een basisschoolleerling die dat hard nodig heeft thuis kan lezen. Samen met de Kinderopvang groep, met de basisscholen Xpect Primair en boekhandel Gianotten Mutsaers zorgen we dat alle kleuters in hun ontwikkeling een goede start maken.

Bovenstaande informatie is nog maar een tipje van de sluier. Het VGT verwijst graag door naar https://www.johanstekelenburgstichting.nl/

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden