Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Cursus kunstgeschiedenis

woensdag 6 oktober 2021

 
Vervolgdata
woensdag 20 oktober 2021, woensdag 3 november 2021, woensdag 10 november 2021, woensdag 17 november 2021
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
donderdag 15 juli 2021 t/m woensdag 29 september 2021
Inschrijving te annuleren tot
dinsdag 21 september 2021
Locatie
de Druiventros
Aantal deelnemers
minimaal 40
 

Docent                       Carla van Bree

Kosten                        € 35,00

Gastvrouw                 Henriëtte Wijdeven  06 12 36 03 67

 

Samen in liefde en werk. De kunstenaarsparen in deze reeks beïnvloedden elkaar maar ontwikkelden ook hun eigen werk. Ze waren actief als (monumentaal) schilder, beeldhouwer en toegepast vormgever. Hun carrières speelden zich grotendeels af aan het begin van de 20e eeuw en na de Tweede Wereldoorlog en waren belangrijk binnen de ontwikkeling van de moderne kunst. We bespreken het werk van de afzonderlijke kunstenaars maar kijken natuurlijk ook naar wat ze samen tot stand brachten.

 

14-kunstgeschiedenis

 

Robert en Sonia Delaunay: Frans-Russisch koppel, vanuit een kubisme-variant ontwikkelden zij een kleurrijke abstracte beeldtaal, Sonia ontwierp ook textieldessins en kleding, o.a. voor het Nederlandse warenhuis Metz&Co.

Aleksandr Rodtsjenko en Varvara Stepanova, kunstenaars die hun kwaliteiten in dienst stelden van de jonge Sovjet-Unie met grafische ontwerpen, fotografie en textielontwerpen.

Josef en Anni Albers: Bauhaus-paar, ontwerpers van abstracte weefpatronen en moderne meubels, alles volgens de strenge logica van ‘vanuit de techniek ontstaat de vorm’.  

Frida Kahlo en Diego Rivera: zíj wereldberoemd in Europa als surrealiste met sterk autobiografisch werk, híj wereldberoemd in Mexico en de Verenigde Staten als maker van monumentale socialistische muurschilderingen. Aan hen besteden we twee bijeenkomsten.

In de zomer organiseert het Cobra Museum in Amstelveen een tentoonstelling over Kahlo en Rivera, in het najaar-winter 2021-2022 organiseert het Drents Museum in Assen een tentoonstelling rond het werk van Kahlo (programmaonderdeel onder voorbehoud).

Let op: er worden geen papieren hand-outs meer verstrekt.

 

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden