Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

IVN wandeling Halve Maan

woensdag 14 april 2021

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 1 maart 2021 t/m woensdag 7 april 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 januari 2021
Locatie
Nieuwkerk 2, Goirle
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 1
Aantal beschikbare plaatsen
1
 

Kosten € 5,00

Gastvrouw Mia Velthuijsen  06 10 82 60 63

wandeling-halve-maan

 

De wandeling start in het landgoed Nieuwkerk. Het klooster is een van de percelen uit het begin van de 20e eeuw (ca. 1913) en is gesticht door Missionarissen van de Heilige Familie te Grave. Eind jaren ‘50 wordt het klooster overgenomen door de Trappisten, vervolgens kwamen er de Franciscanessen van Etten-Leur, en later de Priesterbroederschap Sint Pius X en een Maastrichtse congregatie. Volgens de in 1913 gemaakte afspraak moet de zondagsmis nog steeds in de kapel van het complex worden opgedragen, zijnde een mini-parochie.

Halve Maan is de naam van een natuurgebied bij Goirle, dat is gelegen tussen de Regte Heide in het noorden en Ooijevaarsnest in het zuiden. Het heeft een omvang van 125 ha.
Het betreft een complex van gemeentebossen, toebehorend aan de gemeente GoDe wandeling start in het landgoed Nieuwkerk. Het klooster is een van de percelen uit het begin van de 20e eeuw (ca. 1913) en is gesticht door Missionarissen van de Heilige Familie te Grave. Eind jaren irle, dat in 1992 voor het symbolische bedrag van 1 gulden werd verkocht aan de Stichting Brabants Landschap. Het gebied bestaat voornamelijk uit naaldbos met Corsicaanse den, Europese lariks en Amerikaanse eik. Er ligt ook een ven, eveneens Halve Maan geheten. Dit ven is uitgebaggerd en er huist tegenwoordig een kolonie Canadese ganzen.
 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden