Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Kaasmakerij de Schaepsdijck 14.00 uur

vrijdag 26 maart 2021

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 1 december 2020 t/m dinsdag 16 maart 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 januari 2021
Locatie
Langenbergseweg 18a, Gilze
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 35
 

Vervoer                      op eigen gelegenheid

Locatie                        Langenbergseweg 18a  Gilze

Kosten                        € 8,50

Gastvrouw                 14.00 Henriëtte Wijdeven  06 12 36 03 67

 

schaepsdyckjpg

 

De Schaepsdyck is een familiebedrijf met hart voor de dieren, het product en ook voor de omgeving. De kaasboerderij is te vinden tussen Gilze en het Brabantse Alphen, onder de rook van Tilburg.

Tot aan de jaren ’30 van de vorige eeuw was dit een uitgestrekt heidegebied waar de schapen gehouden werden voor o.a. het beheer van de heide en het vruchtbaar maken van de akkers. De wol werd verwerkt in de Tilburgse textielfabrieken en het vlees en de melk waren nodig voor de consumptie. Nu worden hier weer schapen gehouden en maken de eigenaars hun eigen kaas. Hun grootste trots is de gerijpte Boeren schapenkaas, zonder toevoegingen.

Het programma start met koffie/thee en proeverijtjes met kaas.

Hierna volgt een stukje geschiedenis en krijgen we voorlichting over het bedrijf en over het proces van het maken van de kaas. Daarna gaan we naar de eigenlijke kaasmakerij en vervolgens naar de rijpingsruimten en de kaasopslag.

Als afsluiting gaan we de schapen zelf bewonderen.

 

 

 

 

                                   

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden